Jak dla mnie, to przekaz Waszej strony działa, przynajmniej na mnie :)
Mój brat jeździł na rolkach kilka lat temu, tak samo jak ja, w czasach wielkiego "bumu" w latach 90-tych. Po wieloletniej przerwie, pod wpływem chwili zakupił sobie jakieś K2 (tańsze) do rekreacji, które mu się sypnęły chyba już po tygodniu czy dwóch. Wkurzył się i kupił Crossfire'y na kołach 90. ?miga (prawie) codziennie po 16 km (czasami 24 km). Po miesiącu trzaskania kilometrów zadzwonił do mnie i zaczął opowiadać, że kupił sobie rolki, które pochłonęły go totalnie, że przypomina sobie stare czasy itd., itd...
Oczywiście udzieliło się również mnie, zatruł mnie swoim entuzjazmem. Zacząłem od Google. Z wielkim rozczarowaniem odkryłem, że Bauer to już tylko Roller Hockey, a mój upragniony Roces spada na samo dno. Rynek bardzo się zmienił, w końcu minęło już ponad 12 lat, odkąd miałem ostatni raz rolki na nogach. Chciałem sobie najpierw kupić Crossfire'y lub Ignitery, również koła 90. Potem odkryłem, że bum jest na Slalom i to się teraz głównie jeździ. Niezbyt mnie to zainteresowało więc zacząłem szukać dalej. Dowiedziałem się przynajmniej, że hardshelle wciąż istnieją. Potem odkryłem Waszą stronę i forum. Rollerblades Fusion, Twister, Greg i Ben. Zacząłem przeglądać Fusiony, które przypominały mi moje stare Bauery. Po przeglądaniu forum i przeczytaniu naprawdę wielu postów, natknąłem się na Powerblading. Szczerze to FSK i PB to jest właśnie "mniej więcej" to, co jeździło się wiele lat temu. Skoki, schody, budowanie skoczni, jeszcze większe skoki. Jakieś rurki i wyjmowanie środkowych kółek hehe. Później aggressive zaczął się bardzo mocno rozwijać. Magazyn ?lizg... To były wspaniałe czasy :)
Wracając do meritum sprawy, freeskatenews.pl działa, dociera do nowicjuszy, do mnie dotarł. Dzięki Waszej stronie mam fajne roleczki. Chciałem Fusion GM, które dużo bardziej mi się podobały od Fusion 84. Dzięki postom tutaj, dowiedziałem się, że cisną w kostkę i liner jest niewygodny

Przymierzyłem, sprawdziłem i potwierdzam, nie dla mojej stopy. Przymierzyłem Solo RG2 i wiedziałem, że chce te rolki. Zamiast wyjść ze sklepu z tańszymi "rekreatkami", kupiłem rolki aggro + szyna + kółka + łożyska, żeby móc jeździć FSK (i PB, ale to później). Podsumowując, sprzedawcy zadowoleni, ja jako klient również.
Nie wiem dlaczego Wy, Herbata i siwy jesteście celem hatingu. Pominąwszy oczywiście to, że "normalnym" jest, kiedy ludzie plują jadem, cieszą się z porażek innych, zazwyczaj tylko z zazdrości... Życie. Wasz projekt jest na poziomie. Dużo tu informacji. Sporo teoretyków, ale i praktyków. Ciekawe testy dla osób zainteresowanych tematem, dobre teksty poparte zdjęciami. Liczę na jakieś naprawdę przyzwoite logo czy to z liter FSK news czy po prostu logo (są tu graficy, mogą pomóc).
Nie irytuj się tak Herbata, szkoda zdrowia. Nie wszyscy ludzie myślą w podobny sposób jak Ty, jestem pewien, że powinieneś zdawać sobie z tego sprawę. FSK news to przede wszystkim Wasz wózek, sam nie pojedzie, niestety. To jeszcze młoda strona i jeśli nie porzucicie projektu, to jestem pewien, że będzie się rozwijać coraz bardziej. Wszyscy zdają sobie sprawę, że fsk to nie slalom, rekreacja czy jazda szybka. Mimo wszystko idzie do przodu, czego dowodem jest PB.
Aha i nie zapominajmy, żeby nie straszyć ludzi na chodnikach

Serio! To nie przysporzy Nam dobrej opinii.
Pozdrawiam
PS Wasze emotikony (czy jak to się tam zwie) nie działają tak jak powinny. Kiedy "mrugam okiem" wyskakuje jakiś Happy ->